USA 2023 Familietur

Florida rundrejse juni/juli 2023.

Forberedelsen

En USA familietur til Florida med 2 voksne og 3 teens, 13,14 og 17 år.

Planlægningen begyndte i november 2022, hvor der blev holdt øje med flypriserne.

Vi ville rejse i sommerferiens 2 første uger, og var forberedt på høje priser, jo tættere vi kom på afgang. Derfor var rådene, at vi skulle købe så tidligt så muligt.

I slutningen af november var priserne tur/retur til Orlando ca 2700 kr pr prs. Det synes jeg var billigt. Men vi ville lige holde øje med dem. 

I december begyndte de at stige igen, så da vi var enige om datoer og flyforbindelser, slog vi til, og endte på 17.300 kr for os alle 5. Vi bookede gennem DTF travel, Momondo, hvilket fungerede uden problemer.

Ruten hed:

CPH-Toronto-Orlando med Air Canada, og retur Orlando-Frankfurt-CPH med Lufthansa.

Der var ikke bagage med i billetterne. Vi tilkøbte en kuffert i lufthavnen til 485 kr. Per vej. Op til 23 kg. Vi måtte alle have en trolley med som håndbagage på 10 kg gratis.

Billeje

Jeg søgte på billeje i 10 dage fra Orlando. Vi endte med at booke gennem Rentalcars.com og med Alamo, hvilket viste sig at fungere aldeles fremragende! 

Vi bookede med extra forsikring og fik en stor 7 personers minivan med lædersæder og automatgear. Fremragende bil, for 6.738 kr.  hvilket vi fandt rimeligt. Super service både ved afhentning og aflevering, faktisk helt superp.

Rundrejsens indhold

Turen skulle indeholde nogle MUST sights, men ellers også afslapning og hygge undervejs.

Vi havde besluttet 3 ting på forhånd og resten ville vi opleve adhoc.

  1. Kennedy Space Center
  2. Miami Bus Tour
  3. Everglades Airboat ride

Vores rute blev derfor planlagt således:

Orlando – Cape Canaveral 2 nætter

Cape Canaveral  – Miami 3 nætter

Miami – Everglades City 1 nat

Everglades – Clearwater 4 nætter

Clearwater – Orlando hjemrejse

De sidste 4 nætter skulle  være et sted med pool og strand, hvor der kunne slappes af. Vi havde først planlagt Fort Myers, men pga ødelæggelserne fra orkanen Ian, ville vi køre nordpå, hvor ingen skade var sket. Derfor kørte vi forbi Ft. Meyers og helt til Clearwater.

Hoteller

Vi havde selv booket hoteller på forhånd. Via Booking.com og det fungerede næsten upåklageligt. En mindre fejl i vores booking på hotellet i Miami, (fejlen var booking.coms) de havde givet hotellet en ankomstdag tidligere end vi havde booket, og derfor annulleret hele vores reservation da de troede vi var no show. Heldigvis havde de plads til os, og vi kunne få et værelse. 

Det eneste hotel vi ikke bookede via Booking.com var i Everglades City, her bookede vi gennem Airbnb, men det fungerede også perfekt. 

Alle steder vi boede var virkelig god kvalitet og lækre omgivelser, intet at klage over. Derfor kan jeg varmt anbefale følgende hoteller;

Kennedy Space Center, SAS Radisson at the Port.

Hotel værelse til 5 prs med lille køkken. pris ialt for 2 nætter 2.550 kr. Uden  morgenmad. Hotellet ligger i byen og herfra er der en ca 20 minutters kørsel til Kennedy Space Center. 

Miami. Hampton Inn & Suites Miami, Wynwood Design District.

Hotel værelse til 5 prs med lille køkken. Pris ialt for 3 nætter incl. morgenmad var 4.402 kr. Super lækkert hotel, morgenmad ret enkel men ok. Der er en ganske fin pool til, og så ligger det i et roligt og sikkert område. Der er parkeringshus til, så man roligt kan have bilen stående, dog betaler man ca 200 kr. pr dag for det. 

Everglades City. Everglades Adventures 

Hotelværelse til 5 prs. med køkken. Pris for 1 nat. 1.453 kr. Hotellet er nemt at finde i den lille afsides by Everglades City. Værelset var stort og rummeligt og så lå hotellet kun 5 minutter fra Captain Jacks, hvor vi skulle sejle ud og se på alligatorer dagen efter. I den lille søvning by, var der et par restauranter, hvor vi kunne hente take away. 

Fusion Resort, Clearwater

Lejlighed med 2 soveværelser og havudsigt. Pris 11.386 kr. Fantastisk lejlighed med 2 badeværelser, 2 soveværelser med tv og queen size bed. Stor balkon med udsigt over den mexicanske golf. Lækker pool, og 500 meter til stranden. Stort køkken med fuld udstyr, opvaskemaskine og spiseplads. 

PRAKTISK INFO

ESTA

Vær obs på ESTA til USA. Det koster 21 dollars, og bestil det gerne et par måneder i forvejen, så der er styr på det i god tid. Normalt kommer godkendelsen indenfor 24 timer. 

Husk at bruge den rigtige hjemmeside fra Homeland Security. Der findes også svindler sider.

Print den gerne ud og ha den med i lufthavnen, i tilfælde af at den ikke kommer korrekt ind i dit pas når det svipes i lufthavnen ved afrejse. 

ETA til Canada. Fordi vi skulle til Usa via Canada skal der bruges ETA til canada. Det koster 7 dollars, og skal søges ligesom esta. Igen gør det i god tid og print det ud.

Letter of consent.

Rejser du med børn, hvor du ikke har forældremyndigheden alene, skal du have samtykke med fra den anden forælder. Hvis du rejser på USA familietur til Florida, kan du selv lave en engelsk udgave af samtykke, hvor den anden skriver under. Du behøver altså ingen officielle papirer eller en advokat eller en kommune, der skal lave det. Ingen notar er nødvendig.  Du kan godt selv. Der kan være andre regler i de andre stater, men dette gælder altså for Florida. Jeg fik dette svar fra USA´s ambassade i KBH. Vi viste dog intet nogen steder, og der blev slet ikke spurgt efter det. 

KREDITKORT

Ved billeje SKAL du garantere med et kreditkort. Du får ingen bil udleveret hvis du kun har visa debit. Det skal være et kreditkort. Generelt er det godt at have det med, i tilfælde af at dit alm visa strejker. Det gjorde mit 1-2 gange, og så virkede mit MC. Vi oplevede at kunne betale med kreditkort alle steder, ligesom hjemme.

INSPIRATION

På facebook vil jeg anbefale en gruppe der hedder “ rejs dig rig i USA” her får du spandevis af gode guldkorn, tips og tricks til en fed tid i USA: Det er en rigtig god gruppe, hvor folk virkelig vil hjælpe hinanden. Jeg har fået vildt meget ud af denne gruppe og god hjælp og inspiration. Især som førstegangs rejsende på en USA familietur til Florida, er det virkelig en lærerig og indsigtsfuld gruppe. 

Drikkepenge

En udfordring var det her med drikkepenge. Hvornår skal man give og hvornår ikke.

Det primære du betaler til er ved restaurantbesøg. Her betaler du typisk med kort, og når du godkender på maskinen, popper der en ekstra besked op på skærmen, om man vil give drikkepenge. Her kan man vælge hvor meget, og så trykker du blot på det, der er passende. Det er typisk 15 – 20- 22 % af regningen du giver. Man kan også vælge at sige nej, og lægge drikkepenge i kontanter.  Selvom det er uvant for os, SKAL du give drikkepenge, da det er en del af deres løn, så man kan ikke komme udenom det. Medmindre man gerne vil være et ubehøvlet menneske. Nedenfor er et billede med overblik over hvornår man giver drikke penge. 

Du giver også drikkepenge når du henter takeaway, det er typisk det ½ af, hvad du giver hvis du spiser på stedet. Vi gav mellem 5-10 dollars ved take away, undtaget på mc. donalds og taco bell. 

Kørsel i USA

Tjek på forhånd om det er nødvendigt med internationalt kørekort. Det er forskelligt fra stat til stat om man skal have det. I Florida er det ikke nødvendigt. MEN det digitale er ikke nok. Du skal have det fysisk med. 

Der er lidt andre kørselsregler i USA end i DK. Fart hastigheden er på motorvejene normalt på 50 – 70 mph. Du kan regne med at 50 mph svarer til 80 kmt. 

Vi fandt ud af på vores USA familietur til Florida, at når du lejer en bil, kan du vælge om du selv vil købe et sunpass til betalingsvejene, eller blot bruge den der sidder i bilen i forvejen. Vi valgte det sidste. Hvilket vi synes var klart det nemmeste. På de 10 dage vi kørte staten rundt, kostede det os ca 250 kr at køre på betalingsvejene, så ret billigt. Når man nærmer sig en toll road, skal man blot holde sig i den rette side hvor der står “Sunpass” og bilen registreres i det du kører igennem. Meget let. 

Jeg vil anbefale, at man holder sig til de to midterste baner, hvis man kører på en 6 sporet motorvej. I USA må man overhale både indenom og udenom, så hvis du bliver i de to midterste, er der mindst stress, for de er ikke bange for at køre langt over fartbegrænsningen. 

Du må altid dreje til højre, hvis du når til et kryds med rødt lys, medmindre der er et skilt med højresving forbudt. Det er utrolig rart med den regel, hvilket letter trafikken og man kommer hurtigere frem. 

Hvis man kommer til et kryds uden lysregulering, er det den, som kommer først frem, der må køre. Undtagen skolebusser, ambulancer osv. De har altid førsteret. 

Vær obs på at køre af på den rigtige afkørsel, vi drejede forkert af og kunne først komme at motorvejen efter 65 km, hvorefter vi så måtte køre 65 km tilbage igen, en omvej på 1 1/2 time 🙄.

Vær obs på at låse bilen på tankstationer, da det ofte er her man kan opleve tyverier og overfald. 

Del hvis du har lyst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *